Menteri Varank: 'Sadaya Pabrik Otomotif Anu Gawé'

menteri damel di sadaya pabrik otomotif varank
menteri damel di sadaya pabrik otomotif varank

Menteri Perindustrian sareng Teknologi Mustafa Varank nyatakeun yén pamulihan dina séktor nyata parantos dimimitian sareng sinyal positip parantos sumping sareng nyarios, "Pastikeun, urang bakal ngajantenkeun industri urang langkung tahan kana sagala jinis kejutan sareng tetep hirup dina sadaya kasus." dianggo babasan.


Menteri Varank milu dina program Ceramah DEİK anu diayakeun ku Déwan Hubungan Ékonomi Luar Negeri (DEİK) liwat konperénsi pidéo.

FAKTOR AUTOMOTIF KANGGO Gawéna

Ngumumkeun yén konsumsi listrik di OIZ parantos mulai ningkat saprak mimiti Mei, Varank nyarios, "Sadaya pabrik utama otomotif damel. Aya ogé pamulihan dina tékstil. Industri dahareun, kimia, farmasi sareng bungkusan parantos nguatkeun kakuatanana kalayan wabah. Urang rutin pendak sareng wawakil industri sareng administrasi OIZ. Salaku Kamentrian, urang museurkeun léngkah-léngkah pikeun ngawujudkeun kamampuan ieu. Kami bakal ngajantenkeun industri urang langkung tahan kana sagala jinis kejutan sareng tetep hirup dina sagala kasus. " saur.

COVID-19 PELANCAR DI BASA

Perhatoskeun yén kawijakan kritis normalisasi deui nyaéta uji coba Covid-19 anu diusahakeun dina OIZs, saur Varank, "Kami ngamimitian uji screening di Istanbul, Bursa, Tekirdağ, Manisa sareng Gaziantep pas. Kami hoyong nempatkeun sistem ieu dina operasi sadayana OIZ di akhir Méi. ” anjeunna nyarios.

Nyukcruk sakedap

Ngécéskeun yén aranjeunna nuturkeun indikasi anu penting pikeun pangembangan rutin, saurna Varank, "Kami ngawas data produksi industri, tingkat pamakean kapasitas, pesenan manufaktur sareng konsumsi listrik di industri ampir sakaligus. Prioritas utama urang nyaéta pikeun mastikeun pamulihan permanén di hareup produksi. ” saur.

RESEPING PANGGILAN PANGKIL

Kéngingkeun kana Program Gerak Industri berorientasi Téknologi, Varank saur, "Kami ngararancang mékanisme pangrojong tungtung-ka-tungtung. Kami ngadukung pembeli sareng penjual dina waktos anu sami. Urang bakal nyimpulkeun sauran urang dibuka dina industri mesin pas. Dina sababaraha bulan anu bakal datang, program urang bakal diaktipkeun pikeun séktor prioritas séjén. Kami ngarepkeun anjeun tiasa nerapkeun telepon kami sareng mitra lokal atanapi asing. ” anjeunna nyarios.

AKTIF EKONOMI DIPLOMASY

Varank, nyatakeun yén Turki bakal mangrupikeun salah sahiji era anyar anu nyayogikeun puseur suplai régional, bakal ngawangun pamangku pamangku jalur kalayan ékonomi aktip sareng nyarios yén badé ngudag diplomasi.

Kami henteu lirén roda

Dina nyarioskeun konperénsi éta, Présidén DEİK Nail Olpak nyarios, "Kami henteu eureun roda ékonomi kalayan dukungan nagara urang, dunya bisnis, dunya finansial, karyawan urang. Urang terang yén juara tina énggal bakal aya anu tiasa ngatur prosés ku ngandelkeun mitra bisnisna tanpa rusak ranté sareng suplai. " saur.



Janten kahiji komen

koméntar