Bulao Turki Bayraklı Jumlah pantai Ningkat! 3 di Dunya

paningkatan turkiyenin dina jumlah pantai bandéra biru, dina raraga dunya
paningkatan turkiyenin dina jumlah pantai bandéra biru, dina raraga dunya

Turki mangrupikeun pariwisata anu paling ekslusif di dunya sareng penghargaan lingkungan Blue Flag dina taun ieu parantos mertahankeun tempat paling luhur.


Dituturkeun ku Spanyol sareng Yunani, nagara sareng pantai anu meunang pangaji bandéra paling biru saalam dunya di Turki taun ieu mangrupikeun nomer 3.

Salaku hasil tina 2020 pangajen tina Bandéra Biru anu dipasihkeun ku Yayasan Pendidikan Lingkungan Lingkungan Internasional (FEE), anu ibukota Denmark, Copenhagen, jumlah pantai anu meunang pangajén, anu 463 taun ka tukang, ngahontal 486. Upami Turki 22 marinas sareng yacht 7 parantos dileler Blue Flag award taun ieu.

Taun ieu Biru Bayraklı nomer pantai ka 206 di Antalya, 105 di Muğla, 35 di Aydın, 52 di İzmir, 31 di Balıkesir, 2 di Istanbul, 13 di Samsun naros ka. Tokoh taun ka tukang dilestarikan di Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli, Düzce, Ordu, Mersin sareng Van.

Kamentrian Kabudayaan sareng Pariwisata nargét kajawaraan dunya diantara 2023 nagara anggota FEE anu nerapkeun internasional Bandéra Blue taun 50 ngeunaan jumlah pantai.

Kamentrian anu dipimpin ku pengikut program Blue Flag diadegkeun salaku Yayasan Atikan Lingkungan Nasional Turki taun 1993 (TÜRÇEV) http://www.mavibayrak.org.tr/ Sadaya rinci ngeunaan panghargaan 2020 tiasa diaksés tina alamat internét.



Janten kahiji komen

koméntar